FRESH AND FLYY DE BESTE IN MODERNE MANNEN LIFESTYLE....

Vakantie Naar Suriname Met New Year !!!

Vakantie naar Suriname met new year

Vakantie  Naar Suriname Met New Year?!?! Dit Zijn De Tips Voor Een Leuke Trip!

Vakantie naar Suriname met new year is echt een dingetje, maar zeker super gezellig, Mijn eerste keer was ik een baby dus daar weet ik niks meer van. Daarna ben ik wel vaker terug geweest. Het heerlijk warme weer, het lekkere eten en heel veel tropisch oerwoud doen het voor mij! Suriname is het kleinste land in Zuid-Amerika, met de meeste culturen en dat vind je terug  in de Surinaamse keuken, talen, religie en de multiculturele samenleving.

vakantie Surinamevakantie Suriname

 

 

Mensen vragen mij wat ik zo leuk aan Suriname vind, dan zeg ik ze…Ben je avontuurlijk? Ja!! Dan kom je volledig aan je trekken! Bijvoorbeeld je kan in Suriname op verschillende excursies gaan. Jagen op wilde dieren in de nacht, Heerlijk vissen vangen in de middag. Heb je ooit krokodillen vlees gegeten? Nee, Nou dit is je kans. Maar in Suriname en vooral in December is er zoveel leuks te doen en ik ga je er van alles over vertellen.

 

HOE LANG REIZEN NAAR SURINAME?…

vakantie Surinamevakantie suriname

Ok, Wanneer je op Schiphol aankomt nog met je dikke jas aan. Zie je al die gezichten nog FUCk Up helemaal bevroren maar wel blij omdat ze weten dat ze naar de tropen gaan. Tijdens de vlucht zie je de gezichten dan ook ontdooien. Na een 8 uur durende vlucht is iedereen wel klaar om de geur van Suriname te ruiken, familie te bezoeken en in mijn geval een snel bezoekje te brengen aan blauwgrond. (traditie)

 

Nu dat ik gegeten heb, ga ik naar mijn familie toe helaas zijn mijn beide oma’s overleden maar ik heb nog genoeg familie.

 

Overnachten in Suriname…Is Heel Gezellig, Maar je Moet Weten Waar!

Vakantie naar Suriname vakantie Surinamevakantie Surinamevakantie Suriname

 

Verblijf je niet bij familie dan kan je via Casacama makkelijk een appartement huren. Is een hotel meer jou ding? Ga dan naar Torarica ResortZus & Zo of Eco Resort Inn. Het eerste dat je gaat doen na de eerste nacht slapen in Suriname is vervoer regelen of je hebt een eigen auto of huurt een fiets, anders gaat je met de bus of je vind de dichtbij zijn de taxi centrale om naar De STAD te gaan om je vakantie te plannen naar verschillende dagtrips of een meerdaagse tour te boeken.

vakantie Suriname vakantie Suriname vakantie Suriname vakantie Suriname

Is Suriname Avontuurlijk? Wacht Dacht Jij Dan?!?!?!?!

Suriname is een uitstekend land om van te genieten. Buiten Paramaribo is het bijna allemaal ongerepte natuur. Apen in overvloed, papegaaien die vrij rondvliegen, kaaimannen die naar je checken van wat wil je doen??? En luiaards die echt, echt, echt te lui zijn. In Suriname hebben we geen stranden met blauw water maar met cola-achtig water. Daarom heet een van onze stranden dan ook Colakreek.
vakantie Suriname

Wat Moet Je Allemaal Weten Over De Geschiedenis Van Suriname?

In 1975 werd Suriname onafhankelijk, tot die tijd was het een kolonie van Nederland (en daarvoor van Groot-Brittannië). Het land ligt in Zuid-Amerika en grenst aan Brazilië, Frans-Guyana en Guyana. De voertalen zijn Nederlands, Creools, Hindoestaans, Javaans en de verschillende Native Indianen Talen.

vakantie Suriname

De naam Suriname is afgeleid van de Surinen, een Indianen stam die leefde in het gebied dat tegenwoordig Guyana heet. Paramaribo komt van Parmurbo, dat “stad van bloemen” betekent. Parmurbo was een Amerindiaanse nederzetting op dezelfde plek van het huidige Paramaribo.

 

Wat Is Typisch Surinaams?

 

 Paramaribo…Vakantie Naar Suriname! Wat Moet Je Zeker Bezoeken!!

Paramaribo is de hoofdstad van Suriname dus het meest bevolkte stukje van heel Suriname. Koloniale gebouwen en houten kerken zijn overal te zien in het straat beeld. Eén van de plekken die je in Paramaribo moet zien, is Fort Zeelandia. Het fort ligt aan de Surinamerivier. Niet zover van Fort Zeelandia ligt de Palmentuin. Een tuin vol palmen en planten mooi om overdag doorheen te lopen.

vakantie naar Suriname

vakantie naar suriname met new year

 

 

 Eten Aan de Waterkant in Paramaribo….

Wil je net als ons echt Surinaams eten? Dan ga je naar de Waterkant, aan de Surinamerivier. Hier koop je bij één van de standjes een bami of nasi met kip, gebakken banaan en een djogo (grote fles bier). Aan de rand van het water staan plastic stoeltjes en tafels. Mensen staan, zitten, hangen en eten en drinken hier de hele avond door. Super gezellig!!!

vakantie Surinamevakantie Suriname

 

 Eten Als Een Wit Mang Kan Ook In Suriname…

Ook als je meer Westers wilt eten, kan je je hart ophalen in Paramaribo. Aan de Surinamerivier zitten diverse restaurants en bij ’t Vat en Zus & Zo eet je wat meer Europees. Ook bij de clubs Touché  ga je als Dansi  Mang (dansliefhebber) niet voor vier uur ’s nachts naar (Oso) huis. En Nooit Alleen!!!!

vakantie Surinamevakantie Suriname

 

Reizen Door Het Binnenland Van Suriname…

Suriname heeft een heel divers binnenland. Je kunt er watervallen bekijken, schildpadden en dolfijnen spotten, slapen in huisjes op het water en lekker ontspannen aan het strand. Paramaribo is de perfecte plaats om je trips te regelen naar het binnenland.

vakantie Surinamevakantie Suriname

vakantie Suriname

 

 KoffiePlantages Mariënbosch en Matapica…

Aan de andere kant van de Surinamerivier, ligt het district Commewijne, aan de overkant van de Waterkant om precies te zijn. Om aan de overkant te komen, kun je over de brug, maar dat gaat alleen met de auto. Trouwens dit is het district waar mijn Oma en Moeder zijn opgegroeid want ja, Wij waren ook maar Afrikanen op een Europees/Nederlandse plantage op het land van Indianen.

vakantie Suriname

Eenmaal aan de overkant vind je oude koffie-en cacaoplantages. Frederiksdorp en Mariënbosch zijn oude plantages waar je nu kunt overnachten. Vanuit deze plekken is Matapica ook niet meer zo ver. Twee uur varen met de boot en dan ben je al op Matapica. ’s Avonds heb je de mogelijkheid om hier zeeschildpadden te spotten.

 

 Bigi Pan…Vakantie Naar  Suriname Met New Year, Je Moet Dit Ook Beleven…

Bigi Pan is een natuurreservaat in het noordwesten van Suriname en het is een prachtige plek om heen te reizen en te overnachten. Je slaapt namelijk in huisjes die met palen in het water staan. Een geweldige  belevenis op het water dus.

vakantie Suriname

 

 Super Relax Om Deze Geweldigen Watervallen Op Je Lichaam Te Voelen…

 vakantie Suriname

De watervallen zijn vanaf Paramaribo in zo’n zeven uur te bereiken. Ze zijn heel groot en indrukwekkend en nodigen uit tot een frisse duik na een lange rit naar het binnenland. Overnachten kan daar in een hangmat, wel met klamboe, anders FUCKEN die muggen je helemaal op.

 

  Brownsberg en Berg en Dal, Dit Is Ook Vakantie Naar Suriname Met New Year!

vakantie Suriname

Een meerdaagse tour is aan te raden. Op anderhalf uur rijden vanaf Paramaribo richting het zuidoosten van Suriname, ligt Berg en Dal. Op deze plek kan je hart op halen wanneer je avontuurlijke bent, je kunt er namelijk van een kabelbaan (de eerste in Suriname) afgaan, kayakken en abseilen. Berg en Dal combineer je gemakkelijk met het natuurgebied Brownsberg en een bezoekje aan het Brokopondomeer.

vakantie Suriname

De Brownsberg beklimming is flink omhoog en onderweg kom je diverse watervallen tegen. Het Brokopondomeer is een stuwmeer dat is aangelegd om een betere stroomvoorziening in Paramaribo te krijgen en heeft de omvang van de provincie Flevoland. Een indrukwekkend geheel om te zien tijdens deze reis.

 

Top 10 Surinaamse Gerechten Die Je Geproefd Moet Hebben!

  • Pom. Een populair Surinaams/joods gerecht dat is gemaakt uit cassave, kip en piccalilly.

 

  • Bruine Bonen. Surinaamse bruine bonen wordt gegeten met rijst, zout vlees en veel kippenvlees dit is een heerlijk, goedkoop en een super lekker gerecht.

vakantie Suriname

 

 

 

 

 

 

 

Saoto Soep….Dit is een Javaanse Soep gemaakt met aardappelchips, rijst en gebakken uitjes. Ook hoort er een gekookt ei bij.

vakantie Suriname

Roti …. Is over heel de wereld bekend als de pannenkoek plaat met kerrie kip en aardappel en groente, Wat iedereen met hun hand eten.

Pinda Soep….. Is Een Typische Creools Gerecht Waar Bij Je Kippen Soep Mixed Met Pindakaas. En Dan Heb Je Een Heerlijk Soepje.

Heri Heri.….. Werd vroeger op de plantage gegeten, dit is een Eenpans gerecht die bestaat uit cassave, zoete aardappel, groene en gele banaan, gebakken zoutvis (bakkeljouw) en meerdere eieren.

vakantie Suriname

 

Surinaamse Bami….. Lekker met een zoetzure komkommersalade. Deze Surinaamse bami wordt met spaghetti bereidt. Dit gerecht is lekker met kip en kousenband stukjes gebakken ei en komkommer op azijn.

vakantie Suriname

 

 

 

PAGARA FESTIVALS….Vakantie Naar Suriname Met New Year!

Op 31 december is het het al vroeg druk in de stad, de mensen zijn er klaar voor om los te gaan.

 

In Suriname hebben we zoiets als een PAGARA FESTIVAL  wat je kan vergelijken met een hele straat waar ze vuurwerk afsteken. In het begin van de middag zie je de stad steeds voller worden met de busjes waar ze muziek op afspelen. Ook de toeristen vinden het spannend en kijken er naar uit over wat er gaat gebeuren.

 

Dan begint het, de Pagara wordt afgevuurd en de hele stad staat in vuur en vlam maar de brandweer is er om bij te springen wanneer het fout gaat. Tijdens oud en nieuw drinken de meeste mensen Parbo bier, Boergoe rum of een verfrissende Fernandes limonade.

vakantie Suriname

 

THE AFTER PARTY…..

Nu dat al dat vuurwerk geweld voorbij is komen de truck met bandjes erop die de beste Caribische muziek afspelen. Op straat wordt er flink gedanst, gegeten en gedronken. Maar opgegeven moment gaan de meeste mensen wel naar huis om daar verder te eten en drinken met familie. En wat we ook doen, In Suriname nemen we een roze bad met verschillende soorten bloemen en lekkere geuren. En het is een symbool om al het slechte weg te nemen en het jaar helemaal fris te beginnen.

 

 

NEDERLANDSE ARTIESTEN & VOETBALLERS

Alle grote Surinaamse artiesten en Voetballers vinden het fijn om in de December maand tot rust te komen in het zonnige Suriname. Wat is er beter dan tot rust komen in dit prachtig land.

Maar sommige artiesten moeten ook werken dat betekent heel veel optredens doen tijdens feestjes en festivals. Er zijn zoveel internationale voetballers met een Surinaamse achtergrond. Na een lang voetbal seizoen vinden zij het fijn om met hun familie te chillen in hun vaderland waar niemand ze lastig valt.

 

INGI DORPEN….

Na al dat feest geweld is het een goed idee om meer van het land te zien, dan kom je gauw uit op Indianen & Marron dorpen. Indianen zijn de oorspronkelijk bewoners van Suriname er zijn nog dorpen waar ze op traditionelen manier leven. Waar vissen en jagen een grote deel van hun leven is, ook zijn ze goed ik het verbouwen van groente en fruit. Jij als toerist kan een trip maken en overnachten in een van de dorpen. En dan ga je mee op een jacht door de jungle wat wel betekent dat je gaat schieten op je eten.

 

MARRONS….Het Afrika in Zuid Amerika!!

De Afrikaanse lifestyle in Suriname, hoe kan dat toch? Nou de weggelopen slaven hebben door de jaren dorpen gesticht. De Surinaamse marroncultuur wordt wel het best bewaarde stukje Afrika buiten Afrika genoemd. Marrons worden ook wel boslandcreolen genoemd. Dit is afgeleid van de door marrons gebruikte term businengee.  Zoals in alle plantagegebieden in de Nieuwe Wereld, probeerden ook de slaven in Suriname aan het ongewenste en vaak wrede slavenbestaan te ontsnappen door te vluchten. De Businengre overleefde door te  jagen en zowel mannen als vrouwen visten.

 

 

Vakantie Naar Suriname Heeft Het Allemaal… Op Avontuur In Een 4-Wheel Drive!!!

Ben je avontuurlijk wanneer je op vakantie gaat?  Hou jij van avontuur, uitdaging, natuur, adrenaline en vind je het niet erg om een beetje dirty te worden? Doe stoer en beleef Suriname op een avontuurlijke manier.  Je rijdt zelf in een 4×4 door de jungle. Samen met je vrienden bedenk je oplossingen voor de uitdagingen van de natuur. Door de variatie van het programma is dit ook perfect voor avontuurlijke  vrouwen.

Vakantie Naar Suriname….. Cross Met Je Buggy Dwars Door De Jungle…..

Ready, Set & Go! Ben je klaar voor een onvergetelijke ervaring? Stap dan snel in deze buggy om alle gevaren van Suriname te overbruggen maar dan in een snelle auto. Je crossed samen met je buddy  over de bauxietwegen, dwars door de jungle. In de savanne cross je door diepe plassen en kom je onderweg verschillende obstakels tegen. Na al het gecrost kom je bij op het strand van Overbridge en sluit je af met een warme lunch.

 

En We Komen Weer Terug Naar Nederland….. Helaas!!!

De laatste dag in Suriname maakt je verdrietig omdat je weet dat je weer terug moet naar dit koude land, Je gaat nog de laatste dagen aankopen doen op de markt zoals knippas, gebakken cassave of verse madem jeanette pepers kopen. Waar je ook mee thuis komt je gaat toch nog veel hapjes eten wanneer je op het vliegveld aan het wachten bent op je vlug. Hopelijk tot gauw!!